Pinokio

Schoolkosten
Februari 2014
De grootste overwinning van 2013 is dat de gemeente alle kosten van onze school heft overgenomen. Eind vorige jaar heb ik samen met vele ouders van de kinderen die het onderwijs volgen op onze school met de nieuwe Burgemeester die zou intreden op 1 januari gesproken en verteld dat wij helaas de school niet open konden houden vanwege financiële problemen. Alle ouders waren hier niet mee eens en hebben unaniem hem dringend verzocht hulp te bieden.

De druk was erg groot voor hem en hij heeft toegezegd alle kosten te zullen dragen. Onze school is zelfs erg op vooruit gegaan. Wij hebben een extra leerkracht gekregen - de peuter klas is verdeeld in tweeën, want wij hebben vele kleintjes - wij hebben 4 hulpen om te koken en de school schoon te houden. Tegenwoordig krijgen de kinderen een goede warme maaltijd op school - erg nodig - want sommige kinderen hebben thuis amper wat te eten en met een leeg maag is het moeilijk leren.
En, wat heel belangrijk is, onze leerkrachten die al heel goed zijn getraind door Jamilia MOCHTEN BLIJVEN. Ook Jamilia als hoofd van de school is aangehouden.

Dit is een enorme overwinning want alle baantjes van de Gemeente worden uitgedeeld als en enorme GUNST van de Burgenmeester met alle politieke gevolgen van dien. Er wordt niet gekeken naar de ervaring en/of aanleg van de leerkrachten. Uiteindelijk het succes van onze school is dank zij de inspanningen en goede wil van de leerkrachten onder begeleiding van Jamilia en niet aan het mooie gebouw.

Wij hebben op het ogenblik 165 leerlingen verdeeld in twee ploegen, ‘s morgens en ‘s middags. Het zijn er niet meer omdat wij de deuren van de school stijf dicht hebben gehouden om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen waarborgen.
Nu dat wij participeren bij de Gemeentelijk Onderwijs krijgen wij vaak bezoek van een supervisor en die is altijd vol lof over alles wat hij ziet. De verslagen die zij maken vervullen ons met trots.

.Ik denk dat jullie deze positieve geluiden leuk zouden vinden. Eindelijk een burgemeester die onze werk waardeert en respecteert. Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk is de erkenning toch gekomen. Met jullie hulp helpen wij niet alleen kinderen die een opvang nodig hebben maar ook tevens ongeveer 150 kinderen van de gemeenschap die een onderwijs van kwaliteit genieten.
Er wordt, door de gemeenschap gezegd dat wij de beste school van de Gemeente zijn en ik ben heel blij met deze compliment.
Onze leraressen zijn al jaren lang werkzaam op onze school en kennen alle leerlingen en alle leerlingen kennen de volgende juf. Er heerst een strek gevoel van samenwerking en zij stralen een grote liefde naar de kinderen toe hoewel er een strenge discipline heerst. Bij de andere scholen is dat anders want zoals ik al toen net zei het is een GUNST als je ergens MAG werken.
De leerkrachten moete iedere jaar opnieuw bieden en smeken om een baantje, en als het dan lukt wordt het vaak een hele andere school, zo krijg je nooit een ploeg die op elkaar is ingespeeld en samen een geheel vormen.
Ik hoop van ganse harte dat deze samenwerking met de gemeente door zal blijven gaan.
Lucia