Pinokio

Bezoek van Jan ,Peter en kleindochter Lisa
December 2011
Wij hebben bezoek ontvangen van Peter en Jan. Zoals altijd als wij vrijwilligers uit Nederland krijgen laten zij hun handjes aardig wapperen. Zo ook dit keer.

Jan kwam, zag en besloot dat het tehuis van buiten geschilderd moest worden. Nou moet U zich voorstellen, zij kwamen uit Nederland waar het aardig koud was, hier hartje zomer waar het aardig heet is, Jan, 73 jaar jong, en dan een dergelijk groot karwei beginnen. Dat wilde ik absoluut niet, bang voor hun gezondheid. Tenslotte, het verschil in temperatuur was erg groot en beide heren zijn toch ook niet zo jong meer. Alle argumenten die ik aanvoerde werden onder de tafel geschoven. Dit gingen zij doen, punt uit. Als laatste argument vertelde ik hen dat wij het benodigde geld niet hadden - wat waar was - maar ook dat hield hen niet tegen want Jan bood aan de verf te kopen. Zo gezegd zo gedaan. De heren zijn aan de slag gegaan, eerst de muren wassen, dan schilderen en aan het einde van hun vier weken was het huis weer heel presentabel.

Jans verblijf is hem zo goed bevallen dat hij in juli terugkwam en dit keer naam hij zijn kleindochter Lisa (17 jaar) mee. Gedurende deze periode heeft Jan een eerste en forse aanzet gegeven tot de boven-verdieping van de school eindelijk eens af en echt bewoonbaar te maken. Deze ruimtes waren erg vies omdat veel vuil onder de dakpannen door naar binnen waait. Daarna zouden Leandro - werknemer - en de grotere jongens het karwei afmaken. Intussen heeft hij ook nog even een trap gemaakt naar de zolder van het schoolgebouw. Het is een heel erg mooie trap geworden. Lisa heeft zich bezig gehouden met de kleinere kinderen en heeft veel geholpen met het reorganiseren van de Bibliotheek die aardig vol was met vele donaties van schoolboeken. Wij hebben een grote hoeveelheid boeken geschonken aan Gemeentescholen die heel erg blij waren met extra naslag werk. Niets gaat bij ons verloren. Als wij donaties krijgen die niet geschikt voor ons zijn, of te veel, zoals kleding, schoeisel etc., dan zoeken wij andere mensen of instanties die deze spullen kunnen gebruiken.

Lisa heeft veel armbandjes meegenomen naar Nederland die door onze meisjes zijn gemaakt om te verkopen. Zij ging ook proberen een fancy fair te organiseren aan het einde van het schooljaar om fondsen voor ons te werven. Ik hoop dat het haar zal lukken vriendinnen mee te krijgen voor zo‘n evenement.