Pinokio

Voetbalveld
Juni 2010
Verleden jaar, toen Jan hier was met zijn zoon Paul, hebben beiden zich enorm ingespannen om onze jongens een heus voetbalveld te geven. Ze hebben het veld opgemeten, doelen gemaakt en het wachten was nu op de gemeente om het veld te egaliseren. Dat wachten heeft tot oktober geduurd, totdat een televisie maatschappij hier een feest kwam geven. Toen pas vond de gemeente de tijd om een machine beschikbaar te stellen. Toen heeft de gemeente ook beloofd voor gras te zorgen. Maar tot op heden, zeven maanden later, hebben wij niets gezin.

Wij hebben al een betonnen plaat waarop allerlei sporten kunnen worden uitgevoerd, maar doordat deze zomer buitengewoon warm was viel er daar niet op te spelen, omdat het beton te heet werd. Er kwam nog een probleem bij en dat waren verwondingen aan hun voeten, een gebroken enkel, diverse ‘brandwonden’ en een heleboel kleinere dingen die met veel bloed gepaard gingen. Al met al een situatie die om maatregelen vroeg. In eerste instantie werd verboden in de zon de betonplaat te gebruiken.

Jan en Nico hebben de jongens meerdere keren meegenomen naar een veldje vlakbij een strand. Dat veldje had aan een kant wat gras dat nog nooit een maaier had gezien en aan de andere kant een heleboel zand. De kinderen vermaakten zich bijzonder goed op dit veldje. Toen kwam Jan op het idee om ons veld dat ook van zand is en op gras wachtte, schoon te maken, een bepaald soort gras dat daar groeit te laten staan en voor de rest gewoon het zand het zand te laten.

De doelen werden geplaatst en meteen was het enthousiasme bijna niet meer te temmen om te mogen spelen. Helaas zit er veel prikkeldraad in de buurt van het veld en moet er dus bescherming komen voordat er kan worden gespeeld, anders leven de ballen geen uur. In Campos hebben wij netten besteld voor de afscherming van het prikkeldraad en hoge netten voor achter de doelen. Zodra dit er allemaal is kan er heel echt gespeeld worden. De palen om de netten aan te hangen zijn al geplaatst. De jongens kijken al reikhalzend uit naar de dag dat zij hier de eerste competitie kunnen spelen.

Onze dank aan Jan, Paul en Nico