Pinokio

Carnaval 2010
Maart 2010
Carnaval is dit jaar een heel bijzondere happening voor ons geweest. Vele ex-bewoners hebben afzonderlijk van elkaar besloten ons met een bezoekje te vereren en vakantie te komen houden. Uit Rio de Janeiro zijn, na een busreis van vijf uur, gekomen: Ana Lucia (24 j.) en haar verloofde voor twee weken wel verdiende vakantie. Ana Lucia heeft altijd een zeer speciaal plekje in ons hart gehad en is 12 jaar bij ons geweest. Wij waren dan ook blij kennis te maken met haar verloofde en wij denken dat zij een goede keus heeft gemaakt.

Priscila die zes jaar bij ons heeft gewoond, haar man en twee kinderen. Het oudste kind, een meisje Ariany is mijn petekind want Priscila heeft de eerste jaren van haar huwelijk dicht bij ons gewoond en is toen naar Rio verhuisd. Rafael die ook lang bij ons heeft gewoond, is voor de tweede keer op bezoek ge- weest. Hij zegt ons niet te kunnen vergeten en mist ons heel erg als hij in Rio bij zijn familie is. Hij heeft voor ons, in alle haast een pomp (30 kilo) opgehaald van het vliegveld in Rio want natuurlijk moet op zulke hoogtijdagen iets het begeven in het tehuis.

Ook Eber, die 12 was toen hij in Huize Pinokio kwam wonen, en op zijn 18e was vertrokken, is nu na een jaar weer eens op bezoek geweest. Hij had inmiddels een baan en was verleden jaar naar Macaé vertrokken om verder te studeren. In onze directe omgeving kon hij de cursus die hij wilde volgen niet combineren met zijn werk. Ana Angelica die in onze gemeente woont en zes jaar bij ons is geweest, is al vaker op bezoek gekomen maar deze keer wilde ook zij graag logeren om herinneringen op te halen. Jessica en Joyce, twee zusjes die ook een aantal jaren bij ons geweest zijn met nog twee broers, zijn in december op bevel van de kinderrechter naar hun moeder teruggebracht.

De nieuwe wet verbiedt kinderen die ouders hebben om lang in tehuizen te verblijven. Zij willen dolgraag terugkomen maar helaas is dit niet mogelijk. Dit was de eerste keer dat zij even terugkwamen en later, zodra er een lang weekend is, bellen zij met het verzoek of wij hen gaan halen voor nog een paar dagen. Hun jongste broertje wilde na de eerste keer ook op bezoek. Zo proberen wij de overgang naar hun familie een beetje te verzachten.Gelukkig is hun moeder een begrijpende vrouw die na een zeer lange strijd de drank heeft afgezworen, de reden die haar kinderen naar Pinokio heeft gebracht. Hun probleem nu is de barre armoede en als de kinderen terug worden gebracht geven wij hen ook wat voedsel mee.