Pinokio

Nieuwe combi
April 2009
Jan heeft tijdens een vergadering van de Rotary Heemstede-Bennebroek een aantal heren van de Stichting Youth Care Fund ontmoet die zeer geïnteresseerd waren in Pinokio. Nadat zij de presentatie van Pinokio hadden bijgewoond hebben zij een afspraak met Jan gemaakt en daarbij toegezegd zorg te dragen voor het geld voor de noodzakelijke aanschaf van een nieuwe Volkswagen Combi. Dit ter vervanging van de ruim 10 jaar oude versleten en verroeste combi! Doordat wij vlak bij het strand wonen roest hier alles heel snel. Er is werkelijk geen kruid tegen gewassen.

Jan plakt de stikkers op de nieuwe combi.   Dat is weer helemaal gelukt.
De combi wordt onder andere gebruikt om de kinderen naar school te brengen als onze bus kapot is. Natuurlijk passen zij er niet allemaal in een keer in maar de school is maar 9 km bij ons vandaan en onze chauffeur maakt er geen punt van een paar keer te rijden. Als de kinderen maar naar school kunnen, dat is belangrijk. Daarnaast wordt hij gebruikt om kinderen ergens naar toe te brengen, zoals naar dokters en tandartsen. Ook om de leraren van onze school op te halen en weg te brengen, want het openbaar vervoer is hier niet al te betrouwbaar. De ene keer rijden de bussen wel en de andere keer, zonder dat wij de reden ervan weten, rijden zij gewoon niet. Onze kinderen kunnen natuurlijk niet aan de willekeur van een busonderneming onderworpen worden toch?

Oom Jan kwam hier bij ons aan met dit heugelijke nieuws en heel snel hebben wij de combi kunnen kopen die een waar juweel is vergeleken met ons oudere model. Naast de modernisering die deze auto heeft ondergaan, rijdt hij zowel op benzine als op alcohol, en dit is een aardig besparing want alcohol is veel goedkoper dan benzine.

Wij zijn het bestuur van de Stichting Youth Care Fund zeer dankbaar want zij hebben ons iets geschonken dat wij dringend nodig hadden.