Pinokio

Bezoek uit Nederland
April 2009
De heren Jan en Henk zijn weer gekomen om ons opnieuw met alle mogelijk karweien te helpen. Een paar weken later is ook de zoon van Oom Jan, Paul gearriveerd. Dit is zijn eerste bezoek en wij hopen van harte dat hij vaker komt want iedereen heeft hem heel aardig gevonden. Zoals iedere jaar komt Oom Jan vol leuke plannetjes om de kinderen te verblijden met van alles en nog wat. Dit keer wilde hij samen met zijn zoon een voetbal veld creëren met gras, doelen, netten, enfin alles wat er bij hoort en nieuwe speeltuigen maken. Maar voordat aan het voetbalveld begonnen kon worden moest natuurlijk de grond geëgaliseerd worden en daarvoor waren wij afhankelijk van een machine die allen de gemeente in bezit heeft. Om heel lang verhaal kort te maken moet ik helaas bekennen dat het werk niet op tijd is klaar gekomen, er is echter een begin gemaakt maar de Jan & Henk in de eetzaal machine werd voor dringender bezigheden weggehaald en oom Jan en Paul hebben niet het plezier beleefd om hun werk klaar te zien. Wel hebben zij de doelen gemaakt, de netten gekocht en aan een van onze werknemers precies uitgelegd hoe alles gemonteerd moet worden als uiteindelijk het veld wel geëgaliseerd is en het gras gezaaid. Ik heb hem verzekerd achter de vodden van de gemeente ambtenaren te blijven rennen zodat alles alsnog gerealiseerd gaat worden. Ook hebben zij een grote houten wand gemaakt waar de kinderen tegenaan kunnen voetballen en tennissen zodat de muren van ons tehuis gespaard blijven van vieze afdrukken van ballen. Tevens zijn aan die wand basketbal netten opgehangen zodat de kinderen nu een veel grote keus hebben voor hun spel. Nog niet tevreden met alles wat zij hadden gedaan hebben zij, voor binnenshuis, is een groot TOTO spel gekocht. Maar de klap op de vuurpijl van dit verblijf van oom Jan is wel de balletzaal die hij "eventjes" met de hulp van Henk heeft verwezenlijk. Maar hierover leest U hieronder. Henk heeft ons helaas vroegtijdig moeten verlaten wegens familieomstandigheden maar hij komt zeker terug.

Ook hebben wij Alexander eventjes op bezoek gehad die hier in Brazilië vakantie hield. Hij kwam een gift van Mevr. Lonneke brengen die voor haar verjaardag een gift voor ons tehuis heeft gevraagd in plaats van cadeautjes voor zichzelf. Al is zijn verblijf kort geweest heeft hij een hele leuke indruk achtergelaten en ook zijn handjes uitgestoken om Jan en Paul te helpen bij hun bouwwerkzaamheden.

Nu dat ik dit stukje schrijf zitten Daphne en Julienne in de bus vanuit Rio naar ons toe. Ook zij blijven 2 weken bij ons om de kinderen opnieuw te zien die zij een aantal jaren geleden voor 6 maanden hebben verzorgd. Niet allen de kinderen vinden al dat bezoek prachtig. Wij volwassenen genieten ook mateloos van en wij hopen dat zij blijven komen want het is altijd extra gezellig als zij er zijn.