Pinokio

Donatie van de staat Rio de Janeiro
Juli 2008

In de maand juli, kregen wij een telefoontje van de Secretarie van Welzijn van de Staat Rio de Janeiro waarin zij ons mededeelden dat de Rechter onze naam had doorgegeven om eventueel in aanmerking te komen voor de donaties die zij zo nu en dan ter beschikking hebben. Zij krijgen namelijk goederen die door de douane in beslag worden genomen en die mogen zij dan, zonder winstoogmerk, doorgeven aan diverse instellingen. Deze keer waren wij aan bod.

Er werd ons gevraagd of wij in staat waren kleding te maken want zij hadden veel rollen stof in de aanbieding. Ons antwoord was natuurlijk positief want onze onvolprezen Caçula, kan uitstekend naaien en weet van ieder lapje een mooi kledingstuk te maken. Of wij dan even naar Rio konden komen om de stoffen te halen? Dat konden wij wel was het niet dat het hier 40 rollen stof betrof van 1,50 breedte die nooit in een personen auto passen. Ja, wat nu?? En het moest snel gebeuren want zij hadden geen ruimte om dit alles te bewaren. In allerlei werd er naar een vrachtwagen chauffeur in onze omgeving gezocht die voor niet al te veel geld deze rollen zou kunnen ophalen. Aan al het personeel werd gevraagd of zij zo iemand kenden en een van onze wasvrouwen had wel een familielid dat dit wel voor een zacht prijsje wilde doen.

Tot onze verassing kregen wij niet allen de stoffen maar ook een mixer, schrijf- en kleurpotloden, nietmachines met nietjes, telmachines, jassen, sjaals en speelgoed. De jassen kwamen op het juiste moment want de laatste tijd is het hier aardig koud met veel regen. Deze donatie was in één woord geweldig! De stoffen zijn van prima kwaliteit al is het synthetisch en dus niet geschikt om alles van te maken. Inmiddels heeft Caçula al een 60-tal spreien voor de kinderbedden gemaakt en ze zien er erg leuk uit. Voor de jongens donker groen en voor de meisjes oud roze. Nu moeten alleen nog de spreien voor de bedden van de grotere meisjes gemaakt worden. Wij gaan ook proberen hier tafelkleden van te maken. Ook gaan wij er zeer zeker kleding voor de kinderen van maken. Al met al waren wij heel erg blij met deze donatie en hebben de gevers uitbundig bedankt en hopen op meer in de toekomst.

Lucia Schulman