Pinokio

Wateroverlast
Juni 2006

De afgelopen zomer is het weer eens goed raak geweest. Met de regelmaat van de klok kregen wij tropische buien te verwerken zoals wij in jaren niet gehad hebben. Een aantal keren viel er zoveel water in een wel heel korte tijd dat de afwatering van ons binnenplein het niet meer aan kon of in ieder geval de indruk wekte dat het water het huis in zou gaan stromen.

Dan blijft er praktisch maar één ding over om te doen en dat is hozen en door de wc’s spoelen, in dit geval met de kraan open want de hemel liet haar last rustig doorvallen en had geen medelijden met de hozers. Eén keer is het zelfs midden in de nacht gebeurd dat Lucia - toevallig nog wakker - iedereen eruit trommelde om de komen helpen.

Het eind van het verhaal is dat wij al het grind maar weer eens zijn gaan wassen en de drenagebuizen schoongemaakt hebben. Wij zijn dagenlang met veel kinderen bezig geweest al het grind uit te graven, te wassen en daarna terug te storten. Nu kan er weer rustig een forse bui komen, het water gaat weer netjes naar buiten.

Rob