Pinokio

De nieuwe werkplaats
Maart 2006

Doordat er een hoop andere dingen waren die absoluut voorrang behoefden is de afwerking van de vloer in en rond de nieuwe werkplaats steeds opnieuw uitgesteld.

Twee weken geleden was het eindelijk zover dat de betonauto kon komen om het benodigde beton te brengen. Zowel de werkplaats als 2 ½ meter buiten de werkplaats zijn op hoogte gebracht met een goede 10cm beton. Daarna een fijne afwerklaag er overheen en nu kunnen wij aan de inrichting gaan denken. Er moeten een paar werkbanken komen en planken aan de muren op voorraad op te slaan. Zodra de planken aan de muren zitten kunnen wij gaan verhuizen en alles opnieuw ordenen, elektra aanbrengen en in gebruik nemen.

Dit alles tot grote vreugde van Lucia en onze onvolprezen naaister die al lange tijd met gretige ogen naar de vrij te komen ruimte kijken. De nieuwe ruimte van 11 x 8 meter is groter, maar vooral wat praktischer dan de huidige naaikamer. Doordat de ruimte voor een deel in tweeën is gedeeld door twee muren zullen zij daar veel meer opbergruimte krijgen. Daarnaast kan het optisch in 4 gedeeld worden waardoor de naaister, Lucia, Soraia en de grotere meisjes ieder een apart hoekje krijgen en wat meer rust en orde op en rond de werkplekken ontstaan, omdat er voldoende open ruimte overblijft voor andere handwerken activiteiten.

Na de verhuizing van de werkplaats kan de elektriciteit worden aangelegd, stucwerk aangebracht en een vloer erin en daarna kan ook de naaikamer verhuizen. Wanneer deze over is wordt de oude naaikamer bibliotheek - de oude is te klein - en de oude bibliotheek wordt dan een tweede huiskamer. Een tweede huiskamer is inmiddels echt nodig geworden. Doordat het aantal kinderen is gegroeid - nu weer 105 - zijn de twee onderscheiden groepen - kleintjes en groten ieder op zich al bijna te groot voor onze huiskamer die echt niet klein is. Maar wil iedereen TV kunnen zien, dan moeten zij toch redelijk dicht op elkaar zitten en dat levert weer onderling vaak probleempjes op. Daarnaast is het onredelijk om de kinderen van hun TV of DVD programma weg te halen wanneer wij bezoek moeten ontvangen.

Rob