Pinokio

Onze nieuwe waterfilterinstallatie
2002

Jan wittebrood en Henk zijn weer geweest en deze keer om een waterfilter te installeren dat zij in Nederland special voor ons hebben ontworpen en laten maken met behulp van N.V. Waterleiding Bedrijf van Noord Holland (PWN) en bedrijven die voor de PWN werkzaamheden uitvoeren. Het vervoer van de filterinstallatie is door de Hollandse Aannemings Maatschappij (HAM) verzorgd.

Het zijn 6 zeer intensieve weken geweest van hard werken voor de heren maar het resultaat is werkelijk prachtig. Onder onze watertoren is een zeer professionele filter installatie gekomen en nu hebben wij iets wat voor ieder Nederlander heel gewoon is maar voor vele Brazilianen, zelfs de rijken niet is weggelegd: schoon drinkwater uit de kraan!!. Nog een keer hebben Jan en Henk bewezen wat zij waard zijn. Wij zijn beide heren en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt heel, heel erg dankbaar.

Het uitladen van het filter. Het uitladen van het filer

Ik denk dat de meeste van jullie die dit lezen geen idee hebben wat het betekent geen schoon drink water te hebben. Iedere week moest Nina, onze boerin, 3 keer met de tractor en een aanhanger met een bak van 1000 liter 9 km. heen en 9 km. terug om drinkwater voor ons op te halen. Daarna werd met behulp van de grotere kinderen het water uit die grote tank overgebracht met pannen en emmers naar kleinere bakken die op de binnenplein stonden om vervolgens met emmers naar de keuken te worden gebracht om te koken en iedere dag in flessen te doen om eerst te koelen voordat wij het drinken. Veel werk, veel handelingen die nu achterwege kunnen blijven en het scheelt ook enorm in de schoonmaak van ons binnenplein want al dat heen en weer gesleep met water gaf een heerlijke knoeiboel. Buiten het gemak weten wij nu ook dat het water schoon is en blijft want met al dat heen en weer gesleep konden wij er niet altijd voor instaan dat het water inderdaad veilig was. Nogmaals Jan en Henk heel hartelijk dank. Wij zullen nu meer dan ooit iedere dag aan jullie denken.

De truc waarmee het filter is gebracht. De truc om het filter te brengen.

Wat ons veel plezier heeft gedaan is het feit dat de directeur van PWN de heer Martin den Blanken die op familie bezoek was in Brazilië, tijdens het verblijf van Jan en Henk even bij ons een kijkje kwam nemen om te zien wat wij zoal aan het doen waren en hij was zeer enthousiast over wat hier gerealiseerd is. Weer een vriend erbij!

Lucia en Rob