Pinokio

Speeltuin voor de kinderen
Juli 2000
Op 10 november 1999 vlogen Jan en Engel met mij mee terug naar Brazilië. Beiden vonden dat zij nodig weer eens hier naar toe moesten komen om de handen weer eens uit de mouwen te steken voor Pinokio. Omdat ook de bouw van onze school nog volop aan de gang was kon Rob hierdoor nog twee weken extra in Nederland blijven.

Het maken van de speeltuin Heerlijk spelen

Wel beiden hebben de handen wel heel flink uit de mouwen gestoken. Naast de wat stagnerende bouw - vooral door veel regen - weer goed op de rails te hebben gezet hebben zij een bijna complete speeltuin gemaakt. Jan had weer twee anonieme sponsors gevonden die een speeltuin wel een goed idee vonden. Zo gezegd zo gedaan: er werd hout gekocht, touw, bouten en schroeven en betonnen putringen.

Van de putringen werd een kruip tunnel gemaakt die al meteen gretig afirek vond. De tunnel wordt niet alleen gebruikt om te kruipen, maar meer nog om in te spelen. Vooral de kleintjes vinden hierin een koele ruimte om ongestoord te kunnen spelen. Maar het mooiste is wel de zeshoek met schommels, klimrek en rekstokken op twee niveaus met als laatste toevoegsel nog een afzeil baan. Het geheel werd gecompleteerd met twee wippen een voor de kleintjes en een voor de grotere kinderen. Tot in de (te) late uurtjes worden alle toestellen druk gebruikt. Af en toe lijkt het meer op een apenkooi dan een kinderspeeltuin.

Buiten de speeltuin heeft Engel ook nog even een 5-tal bedjes gemaakt voor de kleintjes die nog op de grond sliepen en Jan vond ook nog tijd om hoog nodige reparaties en voorzieningen aan onze kielkepers aan te brengen zodat het regen water inderdaad buiten blijft en kinderen in hun bed niet verrast worden door een plotselinge douche.

Lucia