Pinokio

Hartafwijking
Februari 1998
Het jongetje met de aangeboren hartafwijking waarover wij in Pinokio kinderen schreven, is in één der ziekenhuizen, ongeveer 250 km buiten Barra, geopereerd. De ziekenhuizen in Brazilié zijn niet direct liefdadigheidsinstellingen en verzekeren kun je zo'n jongetje ook niet. Een spannende situatie dus die om een direkte oplossing schreeuwde. Gelukkig kon Lucia, na ontzettend veel overredingskracht getoond te hebben, de operatie kostenloos laten uitvoeren, want Pinokio zelf had deze operatie niet kunnen bekostigen! Ongeveer een maand geleden vertrok Lucia met de jongen naar het ziekenhuis. De operatie duurde 7 uren en leverde nog meer ellendige details op dan we reeds wisten. Het hartje lag gedraaid, niet alle hartkleppen werkten goed en er moest ook het een en ander aan aders en slagaders worden gedaan. De operatie werd een groot succes. Het lichaam van de jongen kon gelukkig binnen de kortste keren op eigen kracht alle functies overnemen. Lucia moest constant in het ziekenhuis blijven want je wordt geacht je kind of algemener gezegd; je familielid in het ziekenhuis zelf te verzorgen en te voeden.

Grote schrik toen na enkele dagen bleek dat er problemen waren met de nierfunctie van de jongen. Nu, drie weken na de operatie kwam dan toch het verlossende bericht: lucia en de kleine patiënt mogen weer naar huis. Vooral voor dit kind maar ook voor Rob, Maria en alle kinderen in het huis een hele opluchting!

Wij zijn ontzettend dankbaar dat ook deze spannende periode zo goed is afgelopen en wensen onze kleine patiënt alle sterkte toe bij zijn verder herstel.