Pinokio

5 Jarig Jubileum Pinokio
Maart 1997
Deze datum is voor allen die betrokken zijn bij Pinokio een belangrijke mijlpaal geweest: Kindertehuis Pinokio bestond 5 jaar en dat is feestelijk gevierd in het ds. Pierson College in 's Hertogenbosch.

Veel donateurs en adoptieouders waren naar den Bosch gekomen om hun belangstelling te tonen voor het wel en wee van Pinokio-in-wording. Er waren uitgebreide fotoreportages. Engel, de ontwerper van het kindertehuis, was er met een werkelijk prachtige maquette van het huis. (Na afloop bleek er onder het dak een aardig bedrag te zijn achtergelaten door de diverse bezoekers!).

Wim, opende de bijeenkomst met een hartelijk welkom en gaf vervolgens een uitstekende toelichting op de stand van zaken zowel in Nederland als in Brazilië. Peter Ros vertoonde in de pauze een videofilm die een goed beeld gaf van Lucia's (en onze) motivatie en van de gang van zaken in Brazilië. Na de pauze liet Peter een diaserie zien, gemaakt door Jan waarbij op een leuke en levendige manier commentaar werd gegeven door Rineke en René Keizer. Rineke heeft een lange werkvakantie doorgebracht in Barra en René heeft een jaar lang belangeloos gewerkt aan de bouw van het huis. Hun gehechtheid aan de kinderen liep als een rode draad door hun verhalen.

Een leuke verrassing was een telefoontje van Lucia uit Barra die natuurlijk vanuit de verte met ons meeleefde. Nadat Wim vragen van de aanwezigen had verzameld, heeft Lucia teruggebeld en zo kon ter plekke het antwoord worden doorgegeven. Voor en na het officiële programma en in de pauze konden de bezoekers rustig spreken met de aanwezige bestuursleden, met René, pas terug uit Barra en met Engel. Daar werd dan ook uitvoerig gebruik van gemaakt onder het genot van hapjes en drankjes.

Actieve adoptieouders verkochten leuke poppetjes waar veel belangstelling voor was. Speciale aandacht was er voor Levtan die via een mooie spreekbeurt op zijn school de aandacht op Pinokio heeft gevestigd. Hij vertelde op een leuke manier over zijn activiteiten voor Pinokio want bij die spreekbeurt is het niet gebleven. De zaal was, zoals bij een feest hoort, gezellig aangekleed met plantjes en bloemen. De lokatie was voortreffelijk en het bestuur van Pinokio is het ds. Pierson College dan ook zeer dankbaar dat het gebruik mocht maken van deze schoot.

Een feestelijke dag waar iedereen een goed gevoel aan over heeft gehouden en waar we blij en dankbaar aan terugdenken.

Eveline