Stichting Kindertehuis Pinokio

Stichting Kindertehuis Pinokio 1995 - 2019
De komende periode zullen we deze pagina uitbreiden met de nodige
informatie over het afbouwen van Stichting Kindertehuis Pinokio.
Oktober 2019

Pinokio stopt na 25 jaar met opnemen van nieuwe kinderen
Oktober 2019 - In 1995 emigreerden Lucia en Rob Schulman naar Brazilie, wat we hier hebben bereikt en neergezet is geweldig. In hoogtijdagen hadden we rond de 130 kinderen. We hadden het kindertehuis graag overgedragen, maar dit is door de jaren heen, met verschillende pogingen helaas op niets uitgelopen. In 2013 overleed Rob Schulman en heeft Lucia het kindertehuis voortgezet. Nu hebben we nog minderjarige kinderen, die blijven bij ons, maar er komen geen nieuwe kinderen meer bij. Het besluit om af te bouwen en in de toekomst te stoppen valt natuurlijk zwaar, maar we kijken ook heel trots terug naar wat wij hebben bereikt met onze kinderen. De kinderen van Pinokio zijn van de straat gehaald, gaan studeren, werken, trouwen en of hebben ze nu zelf leuke gezinnen.

We willen via deze weg iedereen bedanken die ons heeft geholpen, zowel financieel via donaties, markten, spontane acties, maar ook met kleding, speelgoed, advies en fysieke hulp. Heel hartelijk dank.

Sluiten van onze oude bankrekeningen
Per 1 Oktober 2019 heeft het bestuur besloten geen donaties meer aan te nemen welke automatisch op onze rekeningen binnen komen. Omdat wij van opzet veranderen door geen nieuwe straatkinderen op te nemen, is dit de enige manier om misverstanden te voorkomen. Alle donaties welke op onze oude bankrekeningen zijn binnengekomen na 1 Oktober 2019 zijn intussen terug gestort op de rekening van de donateur. De oude rekeningen zijn mbv de ING dicht gezet, zodat hier geen donaties en giften meer op binnen kunnen komen. Alle door onze terug gestorte giften en donaties hebben de mededeling : "Terugboeking donatie. www.pinokio.nl voor meer informatie. Bedankt voor uw steun."

ANBI status
Per Oktober 2019 zullen we stoppen met het accepteren van donaties voor de aanname van nieuwe straatkinderen en zal ook de ANBI status binnenkort vervallen. Heeft u nog een lopende periode bij ons voor een periodieke schenking, dan kunt u contact opnemen met de belastingdienst via de belastingtelefoon (0800 - 0543), zij zullen u helpen een oplossing te vinden voor uw schenking.