Stichting Kindertehuis Pinokio

Stichting Kindertehuis Pinokio 1995 - 2019
De komende periode zullen we deze pagina uitbreiden met de nodige
informatie over het afbouwen van Stichting Kindertehuis Pinokio.
Oktober 2019

Pinokio stopt na 25 jaar met opnemen van nieuwe kinderen
Oktober 2019 - In 1995 emigreerden Lucia en Rob Schulman naar Brazilie, wat we hier hebben bereikt en neergezet is geweldig. In hoogtijdagen hadden we rond de 130 kinderen. We hadden het kindertehuis graag overgedragen, maar dit is door de jaren heen, met verschillende pogingen helaas op niets uitgelopen. In 2013 overleed Rob Schulman en heeft Lucia het kindertehuis voortgezet. Nu hebben we nog minderjarige kinderen, die blijven bij ons, maar er komen geen nieuwe kinderen meer bij. Het besluit om af te bouwen en in de toekomst te stoppen valt natuurlijk zwaar, maar we kijken ook heel trots terug naar wat wij hebben bereikt met onze kinderen. De kinderen van Pinokio zijn van de straat gehaald, gaan studeren, werken, trouwen en of hebben ze nu zelf leuke gezinnen.

We willen via deze weg iedereen bedanken die ons heeft geholpen, zowel financieel via donaties, markten, spontane acties, maar ook met kleding, speelgoed, advies en fysieke hulp. Heel hartelijk dank.

Gestopt met het ontvangen van donaties
Per 1 Oktober 2019 heeft het bestuur besloten geen donaties meer aan te nemen. We waren eind 2018 al gestopt met het innen van machtigingen, maar zelfstandig overgemaakte donaties werden nog geaccepteerd. Alle donaties na 1 Oktober 2019 zullen terug worden gestort op de rekening van de donateur. We proberen uiterlijk na 30 dagen uw donatie terug te storten. Hierbij zullen we de mededeling toevoegen : "Terugboeking donatie. www.pinokio.nl voor meer informatie. Bedankt voor uw steun." Ons huidige vermogen zal voldoende moeten zijn om de huidige kinderen begeleiding te kunnen geven om later zelfstandig goed te kunnen functioneren in de Braziliaanse maatschappij.

ANBI status
Per Oktober 2019 zullen we stoppen met het accepteren van donaties en zal ook de ANBI status vervallen. Heeft u nog een lopende periode bij ons voor een periodieke schenking, dan kunt u contact opnemen met de belastingdienst via de belastingtelefoon (0800 - 0543), zij zullen u helpen een oplossing te vinden voor uw schenking.