Pinokio

De eerste kinderen in Barra
1996
Bouw   Jan
Dit is een overzicht in hoever de bouw van het kindertehuis nu gevorderd is. Iedere avond werkt Jan de vorderingen uit van de fundering. Wat die dag af is gekomen, wordt ingekleurd.

Kinderen helpen met zwarte bonen.   Lucia zoekt deze uit
De kinderen helpen met het pellen van de zwarte bonen en doen die in een bak. Later gaat Lucia al deze bonen vingervlug controlleren op ongedierte, dit moet boontje voor boontje gebeuren.

Barra do Itabapoana   Traktor
Het huis van Rob en Lucia Schulman in Barra do Itabopoana. Hier worden de eerste kinderen opgevangen voordat er naar het kindertehuis zal worden verhuisd. In september 1995 werden de eerste kinderen opgevangen, nu zijn het er al 9 in hun prive woning. Met de traktor gaat het hele gezelschap iedere zondag met mooi weer naar het strand toe.

Strand   Spelen
Het strand van Barra ligt 2 kilometer verder op, maar dat is niet schoon. Bij het kindertehuis in aanbouw, zes kilometer verder ligt wel een mooi strand en daar wordt dan naartoe gereden. De kinderen spelen vervolgens lekker in het water en op het strand. De kleintjes natuurlijk met begeleiding. Op de rechter foto is te zien dat de kinderen lekker zitten te spelen op het terras van de veranda. Lucia houdt een oogje in het zeil.

Eten aan een eigen tafel   Rob met een baby
Zelf de kleintjes hebben een eigen tafeltje waar ze samen aan kunnen eten. Rob zit hier met een pas geboren baby op schoot. Deze is vlak na de geboorte afgegeven aan Lucia.

Lucia was de baby.
Lucia houdt zicht bezig met het management van dit snel groeiende kindertehuis heen, maar natuurlijk ook met alle zaken die erbij komen kijken voor de opvoeding en verzorging van de kinderen. Hier wast Lucia een baby.